Hírlevél December 2021

Boldog ünnepeket!

Közeleg az ünnepi időszak, és mi is kínálunk néhány szép dolgot:

 

A ReSolution források a mi ajándékaink az Ön számára!

A ReSolution erőforrások fő célja egy digitális platform létrehozásával a foglalkoztatástól távoli közönséggel való kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás innovatív módszere. Integrálja a Moocs-ot az e közönség támogatására ajánlott szakmai módszerekkel és testtartásokkal, a felderítési folyamatra vonatkozó képzési útmutatókat és egy eszköztárat, amely 16 jó gyakorlatot gyűjt össze a munkahelytől távoli közönség újbóli mozgósítására vonatkozóan, mélyreható példákkal.

Íme két példa a MOOC platformon található videókra:

SIPA projekt tapasztalatok:     

 

NEET bemutató:

                                          

Naprakész információk itt találhatók:https://www.projectresolution.eu/ressources/

 

Ismerje meg partnereinket!

GIP – Az “Egész életen át tartó tanulás” közérdekű csoport (GIP FTLV) egy akadémiai képzési és képzési mérnöki struktúra, amelynek elnöke az Akadémia rektora. 

A GIP célja, hogy projekteket hajtson végre vagy menedzseljen a Rectory bizonyos szolgáltatásai nevében, és támogassa a GRETA elleni küldetéseket:

  • Válaszok közbeszerzésekre
  • Oktatási források tervezése és kezelése
  • A GRETA-hálózat játékosainak képzési tervének kidolgozása és végrehajtása

A GIP LLL a tevékenységet saját számlájára is fejleszti:

  • Igazgatótanács Tájékoztatás és támogatás az előzetes tanulás akkreditációjára (APL) pályázóknak.
  • A gazdasági világból érkező partnerek által finanszírozott vagy olyan európai programok által támogatott projektek tervezése és irányítása, mint az ERASMUS + vagy az FSE.

 

A kézműves és iparos városok nemzetközi hálózata

A Réseau International des Cités des Métiers csapata egy 2001-ben létrehozott egyesület, amely jelenleg 28 “Cités des métiers” elnevezésű teret tömörít 6 különböző országban (Franciaország, Belgium, Olaszország, Svájc, Spanyolország és Portugália).

A Cité des métiers egy több partnerrel rendelkező, ingyenes és anonim hely, amely nyitott minden olyan közönség számára, aki információt és/vagy tanácsot keres, hogy átgondolja és felépítse szakmai jövőjét. Ezeken a struktúrákon belül Ön kapcsolatba léphet az egész életen át tartó tanácsadással foglalkozó szakemberekkel, elolvashatja a foglalkoztatással, munkahelyekkel és képzésekkel kapcsolatos dokumentációt, részt vehet kollektív műhelymunkákon vagy rendezvényeken (“szakértők, munka-tanulmányi fórumok stb.) 

A hálózat küldetése, hogy támogassa tagjai tevékenységét, és különösen:

  • A hálózat célja: egyesíteni a Cités des Métiers-t és támogatni az új városok létrehozására irányuló projekteket;
  • A nemzeti és nemzetközi intézmények előtti képviselet biztosítása;
  • A gyakorlatok cseréje a különböző Cités des métiers között;
  • Közös projektek létrejöttének és megvalósításának elősegítése;
  • Az integrációval, képzéssel vagy szakmai tevékenységgel kapcsolatos tanulmányok vagy kommunikációs tevékenységek előmozdítása.

 

Irodánk a párizsi Cité des Sciences et de l’Industrie-ban található, egy olyan intézményben, amelynek célja a tudományos, technológiai és ipari kultúra előmozdítása, és csapatunk három főből áll: Benjamin, a hálózat nemzetközi koordinátora, Marion, a projekt vezetője, és Giorgia, a projekt asszisztens.

Számos európai szintű projektet támogatunk vagy veszünk részt bennük, köztük a ReSolutiont. A projekt elindítása óta minden tevékenységben részt vettünk, különösen a Pour la Solidarité-val, a ReSolution partnerével dolgoztunk együtt egy olyan fődokumentum kidolgozásán, amely elemzi az innovációt a foglalkoztatásból kirekesztett emberek azonosítása és mozgósítása terén, és amely rávilágít az ágazat kihívásaira.

Legutóbbi produkciónk nemrég készült el: egy MOOC-modul a foglalkoztatásból kirekesztett emberek azonosításáról. Szeretne többet megtudni? Hamarosan találkozunk a projekt platformján!

Kövess minket!

A projektről szóló friss híreket a  http://www.projectresolution.eu/actualites/ oldalon találja, a kapcsolódó információkért pedig kövesse a #ReSolutionEU hashtaget a közösségi médiában.