HÍRLEVÉL 2021 JÚNIUS – JÓ NYÁRKEZDÉST KÍVÁNUNK!

TRANSZNACIONÁLIS KÖZÉPSZINTŰ SZEMINÁRIUM

A Resolution konzorciumi projektpartnerek jelenleg egy félidős transznacionális szeminárium megszervezésén dolgoznak. Erre az eseményre június 17-én délután kerül sor, és célja, hogy megossza a projekt eredményeit a különböző európai országokkal, valamint hogy hasznosítani tudja a szellemi termékekkel kapcsolatos eszközök kikísérletezéséből származó tapasztalatokat és visszajelzéseket. Az esemény célja továbbá, hogy a projekt első eredményeit összevesse más európai szintű munkákkal és tapasztalatokkal, hogy levonja a tanulságokat a projektben tervezett eredmények kidolgozásához.

Ez a rendezvény a legkülönfélébb közönségeknek szól: állami és magán döntéshozóknak, polgároknak, a pályaorientáció, a foglalkoztatás és a szakképzés európai szereplőinek.

A rendezvény egy kerekasztal-beszélgetés köré szerveződik, amely a foglalkoztatástól távol álló személyek azonosításával és támogatásával kapcsolatos európai kérdéseket járja körül. A projekt és eszközeinek felfedezését is tervezik, a projekt alapjainak, az online platformnak és különböző részeinek bemutatásával.

Időpont: 2021. június 17. – 14:00 és 17:00 óra között.

Online

Programot megtekinteni és feliratkozni itt tud: https://www.projectresolution.eu/evenements/seminaire-international/.

Jegyezze fel a következő találkozóinkat!

– 2021. június 2-4. között: A kézműves és szakmunkás városok nemzetközi hálózatának online tavaszi iskolája

– 2021. június 17: Nagyszabású nemzetközi online szeminárium. A platform bemutatása eszközökkel, francia és angol nyelven.

– 2021. december: Zárókonferencia (Brüsszelben vagy online rendezvény), francia és angol nyelven. Ha szeretne tájékozódni, hagyja meg elérhetőségét itt.

 

A RESOLUTION FORRÁSOK

A ReSolution projekt partnerei visszajelzéseket kívánnak gyűjteni a foglalkoztatási szakemberektől a MOOC-ról és a projekt keretében kifejlesztett eszközökről.

Ezért 2021 májusában ingyenes helyi online rendezvénysorozatot szerveztek, amelynek eredményeit a júniusi transznacionális szemináriumon mutatják be.

A projekt összes ingyenes forrása, szellemi termékei véglegesítés alatt állnak, és hamarosan 5 nyelven (francia, angol, spanyol, spanyol, olasz és magyar) lesz elérhető. Ezek a következőek lesznek:

A MOOC, amelyet az oktatóanyagokkal és a képzési eszköztárral együtt terveztek meg, valamint a platformba integrált, az eszköztárra épülő képzési oktatóanyagokat is, amelyek a példák elmélyítését szolgálják. A ReSolution erőforrások fő célja, hogy a munkahelyeken kívül innovatív megközelítési és kapcsolattartási módszert kínáljanak a nyilvánosság számára.

A legfrissebb információkat itt találja: https://www.projectresolution.eu/en/resources/

ISMERJE MEG PARTNEREINKET!

GALILEO PROGETTI

2009-ben alapított nonprofit szervezet, budapesti székhellyel.

Fő célkitűzéseink a szociális gazdaság és a szociális ágazat fejlesztése, valamint a hátrányos helyzetű személyek támogatása (például a roma kisebbségek és a fogyatékkal élők integrációs politikája).

Ezért dolgozunk…

 •  Társadalmi befogadásért
 •  Foglalkoztatásért
 •  Esélyegyenlőségért
 •  Befogadó és interkulturális oktatásért
 •  A kora gyermekkori nevelés minőségének javításáért
 •  A szegénység, a kirekesztés és a megkülönböztetés elleni küzdelemért
 •  Teljes körű állampolgárságért

A GALILEO tevékenységei révén a következő célokhoz kíván hozzájárulni:

 •  a fenntartható fejlődéshez és növekedéshez
 •  a társadalmi befogadáshoz és a szociális gazdaság erősítéséhez Magyarországon
 •  a szakemberek és a társadalom tudatosságának előmozdításához, a bevált gyakorlatok megosztásához
 •  az európai dimenzió erősítéséhez.

Elsősorban európai szinten dolgozunk, elősegítve a legjobb gyakorlatok és tapasztalatok cseréjét, és partnerségben dolgozunk magyar magán- és állami szervezetekkel.

Hiszünk abban, hogy a nemzetközi tapasztalatok növelik a személyes és szakmai készségeket, és pozitív hatással vannak a helyiekre.

Szeretjük a nem formális és informális oktatást, szeretjük a zenét (nézd meg az irodánkat :-D) és szeretjük a csapatmunkát!

És most… már biztos kíváncsi!

– Miért pont a “GALILEO” név? … Találja ki!

“És mégis mozog” – ezt a kijelentést Galileo Galilei olasz fizikusnak és filozófusnak tulajdonítják, miután kénytelen volt lemondani állításairól, miszerint a Föld a Nap körül mozog, és nem fordítva.

Galileihez hasonlóan mi is szeretnénk megerősíteni azt az elvet, hogy nem adjuk fel a lehetséges nehézségekkel szemben, és továbbra is támogatjuk a befogadóbb, igazságosabb és folyamatosan változó társadalom eszméit!

Kövessen minket!

A projektről szóló friss híreket a http://www.projectresolution.eu/actualites/ oldalon találja, a kapcsolódó információkért pedig kövesse a #ReSolutionEU hashtagünket a közösségi médiában.