HÍRLEVÉL 2020 SZEPTEMBER

Vége a bezártságnak…: a nyugalom visszatér!

A világjárvány alatt az 5 uniós országból érkező, 7partnerből álló ReSolution csapatunk nem állt le a munkával.

Mint tudják, a ReSolution projekt 16 innovatív európai kezdeményezést fog bemutatni, melyek fő témaköre: a foglalkoztatástól távollévő személyek újramobilizálása. Emellett egy nyílt online kurzus is hamarosan elérhető lesz. A 16 kezdeményezés meg van írva és 6 nyelvre le van fordítva.

A bezártságnak vége: elővehetjük a kameráinkat és elkezdhetjük felvenni a videókat, amik a kezdeményezéseket mutatják be és közvetítik Európa-szerte.

Folytatása következik …

Próbálta már az online tanulást?

Az ingyenes nyílt online kurzusok (MOOC) kiváló oktatatási eszközök a mai digitális világban, amik tanulási lehetőséget biztosítnak az Ön számára. Ön válaszja ki, hogy hol tanuljon (iroda, munkahely, kávézó, stb.) és hogy milyen ütemben haladjon. A leckéket többször is átismételheti, a kevésbé érdekes részeket pedig átugorhatja.

Ez a fajta rugalmas tanulás nagyon aktuálissá vált a COVID ideje alatt. Folyamatos változások történnek a helyek elérhetőségével, a lehetőségekkel és a munkahelyi bizonytalanságokkal kapcsolatban. A ReSolution projekt ebben a témában nyílt online kurzusokat (MOOC) ajánl foglalkoztatási szakemberek számára, akik új készségeket szeretnének elsajátítani vagy új módszerekkel szeretnének megismerkedni, hogy a tartós munkanélkülieken segíteni tudjanak.

A COVID19 korlátozások ideje alatt a nyílt online kurzusok egy egyszerű és rugalmas tanulási lehetőséget biztosítanak. Egy drasztkus emelkedés a felhasználókban azt mutatja, hogy az emberek legyőzték a félénkségeiket és félelmeiket az online kurzusokkal kapcsolatban, és rájöttek, hogy mennyire egyszerű a használatuk.

További cikkeket olvashatsz lejjebb a nyílt online kurzusokról (MOOCs). Maradj velünk, hogy még többet megtudj a #ReSolution kurzusainkról!

FR https://theconversation.com/deux-pistes-pour-reinventer-les-mooc-141715

EN https://www.classcentral.com/report/mooc-stats-pandemic/

https://theconversation.com/massive-online-open-courses-see-exponential-growth-during-covid-19-pandemic-141859

Találkozzon partnereinkkel!

Hírleveleinkben bemutatjuk Önöknek munkatársainkat. Ehónapban ismerkedjenek meg Sanjin Plakaloval, vezető projektmenedzserrel és a ReSolution projekt felelős megbízottja a POUR LA SOLIDARITÉ-nál – PLS:

« A ReSolution project különösen közel áll a szívünkhöz, mivel a PLS már több mint tíz éve dolgozik a munkáltatástól távollévő személyeket támogató projekteken.

A ReSolution projekt innovatív és hasznos megoldásokat nyújt, így Belgiumban könnyebben mozgósíthatjuk az érintett közönségeket. Nem csak Belgiumban, hanem európai szinten is megvizsgáltuk azon szervezeteket, melyek a munkanélküliek számára eszközöket és megoldásokat hoztak létre.»

Szervezetünk 2002-ben alapult Brüsszelben (Belgium). PLS az egy független szakértői és kutató egyesület. Célunk egy egységesebb és fenntarthatóbb Európa megalkotása.

A PLS az európai szervezetekkel és a belga eseményekkel kapcsolatos szakértelmével, szakmabeliek számára kifejlesztett eszközökről szerzett tudásával, európai kapcsolataival valamint kutató és elemző készségeivel szeretné gazdagítani a ReSolution projektet.  

Pontosabban: az innovatív módszerek gyűjteményének koordinálója – a foglalkoztatástól távol lévő személyek beazonosítása és mobilizálása kapcsán, belga és európai szinten meghatározó disszeminációs szereplő, hatásértékelő, a brüsszeli nagy projektzáró konferencia szervezője. 

KÖVESSEN MINKET !

Vessen egy pillantást a projekthírek szekciónkra http://www.projectresolution.eu/actualites/ 

KÖVESSE A PROJEKTTEL KAPCSOLATOS HÍREKET A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN HASHTAGUNK SEGÍTSÉGÉVEL: #RESOLUTIONEU