HÍRLEVÉL 2020 MÁRCIUS

#RESOLUTIONPROJECTEU

A ReSolution Projektet a NEET (munkán, iskolán, képzésen kívüli) fiatalok, a tartós munkanélküliek (legalább 1 éve munkanélküliek) és az ezen személyekkel foglalkozó szakemberek közötti szakadék áthidalása céljából lett kidolgozva.

Mindezek fényében számos ingyenes online eszközt fogunk megvalósítani:

  • Innovatív gyakorlati eszközök a célcsoport inspirálására;
  • Egy képzés a foglalkoztatástól távol lévő személyekkel foglalkozó szakemberek számára;
  • Egy MOOC (ingyenes online kurzusok);

 ESZKÖZTÁR: 15 INNOVATÍV, BEVÁLT GYAKORLAT LETT BEAZONOSÍTVA

A projektpartnerek bevált gyakorlatokat azonosítottak be a saját országaikban, amelyekben szakemberek NEET-ekkel és más munkanélküli célcsoportokkal foglalkoznak/ foglalkoztak. Minden partner legalább két gyakorlatot beazonosított az országukban. Ezek mind bevált gyakorlatok, melyeket szeretnénk, hogy más európai országokban alkalmazva legyenek. E gyakorlatok példaként fognak szolgálni a projekt oktatóanyagaihoz is.

Itt fedezheti ezen gyakorlatokat: https://docdro.id/FECEsvk

KEZDŐDJÉK AZ ONLINE KURZUSOK MEGVALÓSÍTÁSA!

A projekt csapata már egy pár hete dolgozik, és hamarosan bepillantást nyerhetnek az eszközökkel kapcsolatos részletekbe, amit a foglalkoztatás és az integráció területén dolgozó szakemberek számára terveztünk. Ezen eszközök egyike egy Moodle platform és egy MOOC lesz. Csapatunk egy közös képzést csinált, hogy minél többet megtudjunk a felület lehetőségeiről. Midenki hozzájárult a képzés megtervezéséhez, ami majd bármely európai szakember számára lehetővé fogja tenni, hogy NEET-eket és tartós munkanélkülieket továbbképezhessen. Partnereink elkötelezettek és már alig várják, hogy megoszthassák tapasztalataikat Önökkel ezzel a témával kapcsolatban. 

Kész a ReSolution weboldala!
Vessen egy pillantást a projekthírek szekciónkra
http://www.projectresolution.eu/actualites/

KÖVESSE A PROJEKTTEL KAPCSOLATOS HÍREKET A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN HASHTAGUNK SEGÍTSÉGÉVEL: #ReSolutionEU