2021. szeptember Hírlevél

Fedezze fel a projektet néhány online esemény megfigyelésével, melyeket  esetleg elmulasztott:

 

1) Webinar AMTCC projekt:

Az augusztus 27 -én megindult Erasmus + projekt AMTCC „A munkától távol található kulcsfontosságú készségeinek fejlesztése” webináriumán a ReSolution projekt terjesztését végeztük. A webináriumot franciául és angolul tartották, ráadásul 44 résztvevővel több európai országból, és két tolmáccsal. Nézze meg az eseményről készült videókat itt:

 

2) Közelebb viszünk a munkához! #ReSolutionEU értekezlet,

Ezt az eseményt és CEPS Projectes Socials szervezte, hogy bemutassa a projekt eszközeit a barcelonai helyi közönségnek. Május 21 -én 16 fő vett részt a szociális szektor szervezeteiből. Nézze meg a videót (katalánul és spanyolul) itt:

3) TÁRSADALMI PROFESSZIONÁLIS TÁMOGATÁS: VÁLTOZTATUNK A NÉZETEN!

Ezt az eseményt a Pour la Solidarité szervezte május 25 -én, hogy bemutassa a projekt forrásait a francia nyelvű közönségnek Belgiumban és Franciaországban. A videót itt nézheti meg (franciául):

Ismerje meg partnereinket!

ORSO 

Sziasztok, hadd mutatkozzunk be! Mi vagyunk az ORSO., Egy szociális szövetkezet, amely 1987 -ben jött létre Torinóban. A piemonti régió különböző területein (Olaszország északnyugati part) tevékenykedünk, elsősorban az aktív munkaerő-piaci politikák, az ifjúságpolitikák és a migránsok integrációjával foglalkozunk.

Az O.R.So különféle szolgáltatásokat tervez és irányít azzal a céllal, hogy elősegíti a rossz helyzetű csoportok egyenlő esélyű hozzáférését a munkaerőpiacon, és elősegíti a társadalom teljeskörű állampolgárságát: fiatalok, NEET -esek, munkanélküli felnőttek, fogyatékkal élők, migránsok és menekültek. Az O.R.So képzési és tanácsadási szolgáltatásokat kínál állami és magánvállalatoknak, valamint foglalkoztatási szolgáltatások tervezését és irányítását, útmutatásátást, információs szolgáltatását.

Az O.R.So. -ban részt vevő szakemberek:  tanácsadó, információs szolgáltatási tanácsadó, szociokulturális animátor, szociális munkások, jogi szakértők, aktív foglalkoztatáspolitikai tervező, foglalkoztatási szolgáltatások tanácsadója, fogyatékkal élők munkaközvetítési szakértője, társadalomkutatók, szociálpolitikai szakértők, migránsok, pszichológusok.

Az O.R.S nagy tapasztalattal rendelkezik a migránsok befogadását célzó tevékenységek és projektek irányításában: 2009 óta az O.R.So. több multipartner projektet koordinál az ERF (Európai Menekültügyi Alap – most AMIF) és az EBA (Európai Integrációs Alap – most AMIF) projektek, valamint a menekültek által vezetett új vállalkozások fejlesztésére irányuló projektek keretében, amelyeket a Compagnia di San Paolo garantál. Ezen kívül O.R.So. helyi és regionális forrásokból több projektet irányított a migránsok befogadására, valamint Piemontban a SPRAR / SIPROMI és CAS projekteket. Utóbbiban O.R.So. a főszereplő, és befogadó és befogadó szolgáltatásokat nyújt a menedékkérők és menekültek számára (alapvető segítség, jogi segítségnyújtás, beilleszkedés a munka világába, oktatás és szakképzés, olasz nyelvű képzés, pszicho-szociális és egészségügyi segítségnyújtás).

Az O.R.So tagja a Coordinamento Non Solo Asilo, a menedékkérőkkel és menekültprogramokkal foglalkozó szervezetek regionális hálózatának. A Coordinamento Non Solo Asilo részeként az ORSo részt vesz

Az Europa Asilo, a menekültprogramokkal foglalkozó szereplők nemzeti hálózatában. A hálózat többi tagjával együtt 2014 óta nyári iskolát és számos szemináriumot és workshopot szervezünk különböző olasz városokban.Hosszú és összevont tapasztalattal rendelkezik a migránsoknak, különösen a kevesebb lehetőséggel és a társadalmi kirekesztés veszélyeztetett személyeknek (nők, menekültek, menedékkérők, csempészet áldozatai) nyújtott szolgáltatások tervezésében és irányításában, és végső soron a társadalmi befogadásukhoz és a teljes állampolgárságukhoz.

Kövess minket!

Tekintse meg híreinket a projektről szóló frissítésekről 

http://www.projectresolution.eu/actualites/ és kövesse a #ReSolutionEU hashtagünket a közösségi médiában a kapcsolódó információkért.

CÍMKÉK: